Wilt u meer bewegen, op een gezellige manier en met aandacht voor uw gezondheid? Het initiatief OpStap Teylingen biedt inwoners van Teylingen de kans om van april tot en met september elke woensdagavond te wandelen.


Tot en met 2022 werd in Teylingen de Diabetes Challenge georganiseerd, waaraan veel enthousiaste deelnemers en begeleiders mee deden. Omdat de organisatie merkte dat ook mensen die geen diabetes hebben graag wilden deelnemen, is de doelgroep in 2023 uitgebreid onder een nieuwe naam: OpStap Teylingen.


De wandelingen zijn bedoeld voor alle mensen in Teylingen met een chronische ziekte of mensen die om andere redenen gebaat zijn bij een wekelijkse wandeling onder begeleiding van ervaren zorgverleners en vrijwilligers. De afstand en het tempo wordt opgebouwd en afgestemd op de deelnemers, indien nodig in kleinere groepen, zodat iedereen mee kan doen. Tijdens de wandelperiode ontvangen deelnemers informatie over thema’s als bewegen, voeding, ontspanning, slaap, gedragsverandering en volhouden.


Deze wandelgroep is een opstap naar bestaande activiteiten in de buurt. Deelnemers bouwen hun conditie zodanig op dat ze door kunnen stromen naar bijvoorbeeld een bestaande wandelgroep in Teylingen of andere sport- of beweegactiviteiten. Professionals helpen deelnemers om daarin een keuze te maken.


Praktische informatie
In 2023 start OpStap Teylingen op woensdag 12 april om 19.00 uur met het afnemen van een fitheidstest. Dit vindt plaats op het parkeerterrein van Sporthal de Tulp aan de Jacoba van Beijerenweg 118a in Voorhout. In september wordt deze test opnieuw afgenomen zodat deelnemers kunnen zien welke vooruitgang ze hebben geboekt voor hun gezondheid. Vanaf woensdag 19 april starten de wandelingen, wekelijks van 19.00 tot 20.00 uur. Het startpunt van de wandelingen is het kerkplein aan de Herenstraat in Voorhout. Om u aan te melden of meer informatie te ontvangen kunt u een e-mail sturen naar opstapteylingen@gmail.com. Inschrijven voor OpStap Teylingen in 2023 kan ook via deze link. De kosten voor deelname zijn eenmalig 20 euro.


De organisatie van OpStap Teylingen is in handen van wandelcoach Christien Abbink en verschillende organisaties waaronder Welzijn Teylingen, sportcoaches en WSV Teylingen. Dit wijksamenwerkingsverband (WSV) van zorgverleners is per 1 januari ontstaan uit het samengaan van Zorggroep Voorhout-Warmond en Zorggroep Sassenheim.


Vrijwilligers gezocht!
Heeft u deze opstap niet nodig en geniet u van wandelen? Vindt u het leuk als vrijwilliger mee te lopen? Dan bent u ook van harte welkom! De organisatie zoekt mensen die wekelijks of minimaal om de week mee willen lopen als begeleiding. Inschrijven als begeleider van OpStap Teylingen in 2023 kan hier. Wilt u meer weten over vrijwilliger zijn bij OpStap Teylingen? Neem contact op met Christien Abbink via 06-10946751 of opstapteylingen@gmail.com.