Zorggroep Voorhout - Warmond doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022, een wandelevenement van 11 mei tot en met 28 september. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes als zonder diabetes. Doe mee, want samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. 

We starten vanaf woensdag 11 mei. Op de eerste avond, om 19.00 uur, wordt er een fitheidstest afgenomen. Dit zal plaatsvinden op het parkeerterrein van Sporthal de Tulp aan de Jacoba van Beijerenweg 118a in Voorhout. Op woensdag 28 september wordt deze test opnieuw afgenomen zodat deelnemers kunnen zien of er vooruitgang is geboekt. Vanaf woensdag 18 mei starten de wandelingen, met als startpunt de Sint-Bartholomeuskerk (Kerkplein) op de Herenstraat in Voorhout. Onder leiding van de wandelcoach en fysiotherapeuten wordt een opbouwend programma opgesteld en ontvang je als deelnemer informatie over thema’s als bewegen, voeding, ontspanning, slaap, gedragsverandering en volhouden.

Als deelnemer aanmelden voor de Nationale Diabetes Challenge kan via deze link

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectief wandelinitiatief van de Bas van de Goor Foundation. Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vijf jaar al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.